Fűtésvezérlés

fűtéskont

A FIBARO okos otthon rendszere lehetőséget nyújt Önnek, hogy távolról vezérelje otthona fűtését és hűtését. Ezzel növelve az energiatakarékosságot és nem utolsó sorban az Ön kényelmét!

A jelenleg programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot okos otthonunkban. Ha azonban korábban érünk haza, mert megváltozott a napi programunk, akkor nagyon hasznos, ha távolról is tudjuk vezérelni a fűtést, illetve a hűtést, hogy kellemes meleg vagy épp hűvös legyen mire hazaérünk. A távoli elérés, így a FIBARO okos otthon rendszer egyik leghasznosabb funkciója.

Otthonunk fűtésvezérlése megvalósítható a ház egészében, zónánként vagy akár radiátoronként. Ha a ház egészében szeretnénk egyidejűleg szabályozni a fűtést vagy zónánként, akkor a FIBARO okostermosztát,  a mért és a kívánt hőmérsékletet hasonlítja össze és ennek függvényében küldd információt a központi egységnek, hogy beindítsa-e a fűtést avagy sem. A végrehajtást innentől már a FIBARO Relémodulok  végzik.

A Smart fűtésrendszer nem csak tárolják az előre beállított, kívánt hőmérsékleti információkat, hanem mérik a szobában lévő hőmérsékletet is. Majd ez alapján közvetlenül szabályozzák a radiátorokba áramló meleg vizet.

Világításvezérlés

liv vill

Világításvezérlés: Amikor egy álom valóra válik

Mindamellett, hogy a világításvezérlés közel 15 százalékos megtakarítást biztosít a számunkra, a fény jelenléte olyan nagymértékben meghatározza életünket, hogy az összes ebben rejlő lehetőséget szinte képtelenség felsorolni. Mégis nézzünk rá néhány életszerű példát:

FOGADÓ ÉS KÍSÉRŐ FÉNY:

Képzelje el, hogy hazaérkezik kocsijával. Fényvezérlés lehetőségét kihasználva kettőt villant a kapun elhelyezett szenzornak, mire a kapu kinyílik, de nem kell aggódnia, hiszen a rendszer GPS adatok alapján már beazonosította önt, így másnak nem engedelmeskedne. A kerti fények felgyulladnak és elkísérik a garázsba, ami szintén nyitva várja. A garázsból kilépve az ajtóig kíséri a fény. Az ajtónyitó szenzornak köszönhetően a kinti fényt felváltja az előszobai.

Éjszaka felkelve ágyából az előre beállított fényerő elkíséri céljához, majd ha visszatért ágyába, magától kikapcsol. Mikor elhagyja otthonát és élesíti a riasztót, az összes felkapcsolva maradt lámpa kialszik. Vezérelheti gombbal, telefonról, kapcsolóról és hihetetlen sok variációt hozhat létre. Csak a fantáziája és igényei szabhatnak határt a világítás vezérlésének.

JELENLÉT SZIMULÁCIÓ:

Ha nyaralni vagy üzleti úton van, ön szerint hogyan viselkedik egy okosotthon?
Nem is gondolná az ember, hogy az intelligens világításvezérlés is fokozhatja az otthona biztonságát. Tételezzük fel, hogy Ön elutazott és senki nincs a lakásban. Itt jön képbe az okosotthon világításszimulációs képessége, amelynek segítségével véletlenszerűen lehet ki- és bekapcsolni a világítást, azt az érzetet keltve, mintha nyüzsögne az élet otthon. A behatolási szándék elrettentésére ez egy kiváló funkció. Lehet ennél egyszerűbben elhitetni egy besurranóval, hogy otthon van?

Modern világítástechnikai megoldásokkal és vezérléssel sokkal hangulatosabbá és gazdaságosabbá tesszük otthonát.

Távoli ellenőrzés - Biztonság

safe2

Telefonjával, FIBARO okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket.

Előfordult már Önnel, hogy munkába menet azon aggódott, hogy lekapcsolta-e a lámpát vagy épp kihúzta-e a kávéfőzőt vagy a hajvasalót?

Munkahelyén értesíti okosotthon rendszere, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek a telepített kamerák online képei.

A FIBARO okos otthon rendszer távolról is ellenőrizhető mobillal, laptoppal vagy tablettel. A rendszerbe kötött elektromos eszközöket távolról irányíthatja, monitorozhatja. Szintén távolról ellenőrizheti azt is, hogy ki érkezett Önhöz, amikor nem tartózkodik otthon.

Biztonságérzetét tovább növeli a FIBARO okos otthon rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: az okos otthon rendszerbe kötött lámpák folyamatosan fel-le kapcsolásával.

Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszer fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, és üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy ha azt szeretnénk, az illetékes hatóságokat.

Több, mint redőnyvezérlés

redőny

Árnyékolásvezérlés okosan

Napjainkban a legkeresettebb árnyékoló az épülő családi házaknál a redőny és a zsaluzia, amelyek komoly szerepet játszanak a biztonság és a hőszigetelés növelésében.

Ma már elérhető redőny-, zsaluzia- és függönymozgató motor is. Mindegyik elektromos motor, amelyek egyszerűbb és kedvezőbb árfekvésű fajtája vezérlő elektronika nélkül szerelhető, a legtöbb esetben fali kapcsolóval építik ki. A rádiós vezérlővel ellátott motoroknál a szerkezet vezérlése távirányítóval lehetséges az esetek többségében.

Ne csak egy területben gondolkodjon!
A távirányítós árnyékolás megoldásokhoz a gyártók saját, néha talán nem is túl „okos” megoldást alkalmaznak. Ennek hátránya, hogy ezek a rendszerek jellemzően nem kompatibilisek más okos otthon megoldásokkal. Akik csak az árnyékolók vezérlésében gondolkoznak, azoknak praktikus lehet a rádióvezérlésű kivitelezés. Ugyanakkor, akiknek eszükbe jutott valaha is, hogy okos otthont szeretne a közeli vagy távolabbi jövőben, azok számára a kedvezőbb árfekvésű, egyszerűbb motoros vezérlés akár jobb megoldást is jelenthet a megfelelő kiegészítéssel.

Okosotthon rendszerbe illesztés

A megfelelő kiegészítés  egy központi vezérlő egység, amely lehetővé teszi a redőnyök automatizálását, valamint távoli irányítását. Ebben az esetben az okos redőnyvezérlés hasonló költségből valósítható meg, mint a távirányítós változat.
Valamint további hasznos funkciók válnak elérhetővé, mint például:
• távoli elérés lehetősége
• jelenlét szimuláció
• időzített vezérlés
• napszakokhoz igazított vezérlés
• árnyékolók állapotának visszajelzése
• tetszőleges eseménykövetés
• fogyasztásmérés.

Smart Room - Intelligens zene és mozizás

tv

Zenehallgatás a nappaliban vagy a konyhában? Vagy éppen ott, ahol Ön van? A FIBARO okos otthon rendszer ezt is megoldja.

Kedvenc zenéje követi Önt, ugyanis a FIBARO segítségével könnyűszerrel megoldható, hogy mindig csak ott szóljanak a hangszórók, amelyik helyiségben pont tartózkodik, vagy akár a lakás összes szegletében.

A családi mozizás élménye egyetlen gombnyomással elérhető egy okos otthonban. A fények elhalványulnak, a projektor, a médialejátszó és a hangrendszer bekapcsol, a vetítővászon és a redőnyök leereszkednek. Mindez távirányítók nélkül, telefonja segítségével.

Az okos otthon rendszer filmnézés közben is kényelmi funkciót nyújt. Ha valaki érkezik Önhöz, mialatt nézi a filmet, a FIBARO App-on megjelenik a csengető képe és egy gombnyomással beengedheti a vendéget. Az okos otthon rendszer mindezt úgy szolgáltatja, hogy Önnek nem kellett felállnia kedvenc foteléből és az egész procedúrát letudta pár gombnyomással telefonján.

Meleg víz, de azonnal...

bath

Ismerős az érzés, amikor kinyitja a meleg vizet és a kazántól/bojlertől távolabb eső csapoknál akár fél perc is eltelik, mire megérkezik a meleg víz? Egy keringtető szivattyú ugyan megoldja a problémát, viszont nem túl gazdaságos olyankor is működtetni, amikor épp nincs otthon senki.

A FIBARO okos otthon rendszerrel könnyűszerrel időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli-esti időszakokra, amikor gyakran használják a vizesblokkokat, és nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével, vagy épp vizet pocsékolni, amíg megérkezik a várva várt meleg víz.

Smart öntöző rendszer

garden2

 

A FIBARO okos otthon rendszer egy erre alkalmas időjárásjelző állomás kiegészítővel képes az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert.

Az okos otthon rendszer szabályozza növényei öntözésének folyamatát, különös tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Az okos otthon ezen funkcióját használva, könnyűszerrel elkerülhető, hogy este elinduljon a locsolás, ha például egész délelőtt esett az eső.

Továbbá kiváló társ lehet a FIBARO nyári estéken. Szeretnéd az estét a kertben élvezni, vagy kerti partit adnál? Nem kell felrúgnod a szokásos öntözési programodat, csak szimplán kapcsolj Party mode-ra és addig szünetel az öntözés, amíg a barátaidat vendégül látod.

 

Energia megtakarítás

ener

FIBARO okos otthon rendszer elsősorban kényelmi funkciói miatt nagyon közkedvelt. További előnye, hogy egy ilyen rendszerrel akár megtakarítani is tudunk. Erre több különböző lehetőség közül is választhatunk megoldásokat.

Elektromos eszközök monitorozása
A FIBARO Wall Plug már működés közben, a gyűrűjének színével is jelzi, hogy melyik eszközünk milyen teljesítménnyel működik. Segít abban, hogy azonosítsuk azokat az eszközeinket, amelyek a legtöbb energiát igénylik. Napszakonként és szobánként is láthatjuk a napi fogyasztást.

Automatikus kikapcsolás
A FIBARO otthon automatika rendszer azt is lehetővé teszi, hogy távozáskor automatikusan lekapcsoljon minden olyan eszközt, aminek napközben nincs szükség a működésére. Időzíthetjük azt is, hogy elektromos eszközeink az éjszaka folyamán se használjanak áramot standby módban.

Hőenergia megtakarítás redőnyökkel
A redőnyök köztudottan jól funkcionálnak a nyílászárók szigetelő képességének fokozásában. Az őszi-téli időszakban a napsütés felmelegíti otthonunkat, a napnyugtakor leengedett redőnyök pedig segítenek ezt a hőmérsékletet a lehető legtovább megtartani. Nyáron pedig a jól programozott árnyékolónkkal megelőzhetjük a túlzott felmelegedést, így a klímát is kisebb teljesítménnyel működtethetjük.

Világítás a fénymennyiséghez igazítva
A FIBARO Multifunkcionális mozgásérzékelője fénymennyiség detektálására is alkalmas. Például, ha beállítjuk, hogy a kinti fényviszonyokat mérje, akkor ha csökken a természetes fény mértéke, a FIBARO Dimmer 2 – Fényerőszabályzó modulok feljebb emelik a mesterséges fény szintjét a szobában.

 

Gyerekek biztonsága

child

A kicsik számára mindig azok a helyek a legérdekesebbek, amelyektől a legjobban tiltjuk őket. A gyógyszeres szekrények, bármilyen olyan tároló, ahol számukra veszélyes eszközöket találhatnak, vagy akár egy sima lépcsőlejárat. Ezek zárt állapotáról mindig meg kell győződnünk. A nyitásérzékelők segítségével, a vezeték nélküli FIBARO okos otthon rendszerünk azonnal figyelmeztetni fog ezeknek az ajtóknak és kapuknak a megváltozott állapotáról.

A FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelőket szekrényekre és fiókokra is felszerelhetjük. A két különálló egység amint eltávolodik egymástól, azonnal jelet küld a központnak. Hogy milyen jelzést szeretnénk figyelmeztetésként, az már a fantáziánkra van bízva. Kérhetünk értesítést telefonra, vagy használhatjuk otthonunk hangberendezését is, hogy jelezze a bajt.

Gyakran felkelnek a gyerekek éjszaka? Ha már elég nagyok hozzá, hogy ki tudják nyitni a gyerekszoba ajtaját, érdemes ellátni azt is nyitásérzékelővel. Így azonnal értesítést kaphatunk az éjszakai randalírozásról a telefonunkra. Azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor egy halvány fény kapcsolódjon a folyosón elkerülve azt, hogy a teljes sötétségben bármilyen baleset történhessen.

Okosítsa nyaralóját

nyaraló

A nyaraló szezonban kiváló lehetőség kiadni a nyaralót családoknak és barátoknak, amikor éppen nem használjuk. De mi lesz az év többi részében az ingatlannal?

Az ilyen házak általában lakatlanul állnak hosszú ideig, emiatt nagyon nehéz karbantartani és figyelni őket anélkül, hogy valakit ne kelljen megbízni rá. Ma már a megfizethető vezeték nélküli okos otthon technológiáknak köszönhetően, mint a Z-Wave-es FIBARO, a tulajdonosok már távolról is elérhetik, ellenőrizhetik a nyaralókat, sőt kezelhetik is a rendszerhez illesztett eszközöket.

Biztonság és békesség

A FIBARO központnak köszönhetően távolról vezérelhetjük az eszközöket, és ellenőrizhetjük, hogy minden ablak zárva van-e.

A FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszer nyitásérzékelői diszkréten elhelyezhetőek a különböző színű és felületű nyílászárókra. A legjobb, hogy a központ segítségével értesíteni is tud minket, ha valaki belépett az épületbe.

A FIBARO vízérzékelők és füstérzékelők pedig tovább fokozzák a biztonságot, hiszen értesítést kapunk azonnal a rendellenes működésekről. A vízérzékelőket a vizes helységekbe érdemes elhelyezni, ahol vezérelhetővé tehetjük relé modulokkal a motoros szelepeket, hogy akár több száz kilométerről is megakadályozhassunk egy esetleges vízkárt.

A fokozott biztonság érdekében, a FIBARO okos otthon rendszer mellé minden esetben ajánljuk egy  behatolás jelző rendszer kiépítését.

Túl meleg vagy túl hideg? Tartsa a hőmérsékletet az optimális értéken.

Ez egy kulcsfontosságú kérdés mindig az olyan nyaralóknál, ahol nagy a hőingadozás az évszakok között. Ha beköszönt a tél, el kell zárni a csöveket és leengedni a vizet, hogy ne fagyjanak el. Ellenőrizni kell az ablakokat, hogy ne repedjenek meg a hidegtől.

Vagy az okos termosztátokkal állandó minimum 7-10°C-os hőmérsékletet tudunk felállítani, amit akár szobánként is meghatározhatunk.

Optimalizálja energiafogyasztását

FIBARO vezeték nélküli smart home rendszerrel felszerelt ingatlanoknak – ahol irányítás alá vonták a világítást és a fűtést – megvan az az előnye is, hogy optimalizálhatjuk kiadásainkat. A Z-Wave-el irányított eszközöket, akár telefonról is ki, be tudjuk kapcsolni. Ha ennél is kevesebbet szeretnénk foglalkozni vele, a legegyszerűbb, ha egy otthon automatika rendszerben gondolkodunk, ahol az eszközök működtetése előre programozható.

Ezen kívül, az árnyékolókat is érdemes okosítani, mert így további energiát spórolhatunk azáltal, hogy a napközben az ablakokon keresztül beáramlott hőt hosszabb ideig bent tartjuk a sötétedéskor legördülő redőnyök segítségével. Egy időjárás figyelő állomással pedig a napellenzőket is behúzhatjuk, a vihar közeledtével akkor is, ha épp senki sem tartózkodik a házban.

FIBARO intelligens otthon rendszer rengeteg időt és pénzt spórol meg nekünk, arról nem is beszélve, hogy sokkal nyugodtabbak is lehetünk, hiszen azonnal értesítést kapunk, ha valami szokatlan történik az ingatlanunkban.

Csomag ajánlataink

A csomagok árait nem tüntettük fel, mert minden lakás és minden ember más. Van akinek nagyobb, van akinek kisebb igényei vannak és nem lehet pontos összeget mondani felémérés nélkül. Tanácsadásunk ingyenes, keressen minket bizalommal és segítünk összeállítani az Ön egyedi igényeire tervezett inteligens energiatakarékos otthonát. A csomagok mind új építések esetén, mind felújítás nélkül is telepíthetőek.

Smart Home Ajánlatok

Fibaro Kezdő szett:

1 Home Center light

1 Vízérzékelő

1 Füstérzékelő

1 Multi szenzor

1 Wall plug

 

Teljesen alap szett, ami tovább fejleszthető. Kezdésnek tökéletes. Növeli az ingatlan értékét, a biztonsági és kényelmi funkciókkal együtt.

ECO Panel szett:

1 Home Center Light

2 Okostermosztát szett fűtésvezérléshez

2 Fali Dimmer

1 Füst ézékelő

2 Multi szenzor

2-3 szobás panel lakásokba ajánljuk. 2 zónás fűtésvezérlés, a 2 szoba okos világítás vezérléssel van ellátva. A fényerősség mérése mellett állítja az égők teljesítményét. Ezeknek az eco funkcióknak köszönhetően akár 30-40%-kal is csökkenthetjük energiafelhasználásunkat. A füstérzékelőnek köszönhetően pedig biztonságban tudhatjuk otthonunkat. A rendszer tovább fejlszthető.

Gold Smart Panel csomag:

1 Home Center light

2 Okostermosztát pack

1 Multi szenzor

1 Füst érzékelő

2 Kapcsoló relé világítás vezérléshez

1 RGBW controller LED világítás vezérléshez

2 Roller Shutter Sötétítő vezérléshez

1 Smart távirányító

 

A Gold kategória a Home Center Light központi egység teljesmétékű kihasználtságát teszi lehetőve. Max 25 eszköz csatlakoztatható hozzá. Energiatakarékosság, biztonság és kényelem kedvező áron. 

 

 

 

 Eco Smart Lakás:

1  Home Center2

Fűtésvezérlés:

2 Heat Cont. fűtésvezérlő szett + 1 Relay Switch a kazán kapcsolásához

Villágításvezérlés:

3 Double switch + 2 Single switch + 2 Walli Dimmer

Redőny, sötétítők vezérlése:

3 Roller Shutter + Nice mozgató motor

Kapcsolók:

2 KeyFob távirányító, 2 Kapcsoló gomb

2-3 szobás, egyedi fűtéssel (gáz, elektromos kazán) rendelkező lakásokhoz. Teljeskörű automatizált fűtés és világítás, amelynek köszönhetően 30-40%-ot is megtakaríthatunk energiafelhasználásunkban.

 

 

FIBARO Home családiház:

1 Home Center2

Fűtésvezérlés:

4 Heat Cont. + 1 Relay Switch

Világításvezérlés:

5 Walli Dimmer+ 4 Single Switch+ 4 Motion Sensor

Redőny, sötétítők vezérlés:

4 Roller Shutter + 4 Nice motor

Kapcsolók:

3 KeyFob, 4 Button

 

 

Top