Panasonic levegő-víz hőszivattyú

banner-seccion-h

+36-30-501-7018

info@dh-smarthome.hu

Ingyenes árajánlat

pana

Szakszerű telepítés

builrdeckxé

Panasonic szervíz

service

Levegőből energia

Magyarországon napjainkban még mindig a fa és a földgáz az első számú fűtőanyag. Emellett a levegő-víz hőszivattyú rendszerekben rejlő lehetőségeket is egyre többen felismerik. Tudjon meg többet működéséről, előnyeiről!

Mi is a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy bevált technológia, amelyet évtizedek óta használnak világszerte az épületek fűtésére, hűtésére és meleg víz ellátására.

A hőszivattyú különféle közegekből nyerheti az általa továbbított hőenergiát: ez lehet föld (geotermikus hőszivattyú), levegő vagy talajvíz. Működéséhez szükség van elektromos áramra, ami akár napelemekkel is előállítható, ilyenkor a gyakorlatilag nulla a károsanyag-kibocsátása.

A kemencék és kazánok a levegő fűtését úgy biztosítják, hogy a levegőhöz hőt adnak hozzá egy tüzelőanyag, például földgáz vagy fűtőolaj elégetésével. Bár a hatásfok folyamatosan javult, még mindig 100% alatt marad, ami azt jelenti, hogy az égésből származó összes rendelkezésre álló energiát nem használják fel a levegő fűtésére.

A hőszivattyúk más elven működnek. A hőszivattyúba bevitt villamos energiát a hőenergia két hely között történő átvitelére használják. Ez lehetővé teszi, hogy a hőszivattyú hatékonyabban működjön, a tipikus hatásfok jóval több mint 100%-os, azaz több hőenergiát termel, mint amennyi elektromos energiát a szivattyúzáshoz felhasznált.

A hőszivattyú az épületben kívülről hozza be a meleget. A rendszer középpontjában egy hűtőközeg-körfolyamat áll, amely a hőt (hőenergiát) egy állapotváltozási folyamaton keresztül szállítja:

1. lépés: Az épületen kívül az elpárologtató összegyűjti a környezeti hőt, amely felmelegíti a folyadékot a körben. Ez rendkívül alacsony hőmérsékleten van, és nagyrészt alacsony nyomású folyadékból áll. A hő hatására a folyadék gázzá alakul. Ezt a gázt ezután egy kompresszor gyorsan összenyomja, ami drasztikusan megemeli a hőmérsékletét.

2. lépés: Az épület belsejében a forró gáz egy kondenzátorba kerül, ahol vizet vagy levegőt melegít. Ezt aztán az ingatlan fűtésére használják. Ez a folyamat ismét lehűti a folyadékot, amely lecsapódik és visszatér (majdnem) folyékony állapotába. A folyadék ezután egy tágulási szelepen halad át, ahol a hirtelen nyomásesés hatására a hőmérséklet hirtelen lecsökken – és a ciklus újra az 1. lépésnél kezdődik!

Más szóval, a hőszivattyú pontosan ugyanúgy működik, mint egy légkondicionáló berendezés, csak az egész folyamat fordítva működik. Ezért van lehetőség fordított hőszivattyús rendszer (úgynevezett “inverter”) felszerelésére, amely nyáron hűvösen, télen pedig melegen tartja az épületet. Nyáron a rendszer kültéri része kondenzátorként, a beltéri része pedig elpárologtatóként működik.

Levegőből fűtés

Fenntartható jövő minden generáció számára

A  fűtést és a hűtést is egy készülékben egyesítik, ami kedvezőbb lehet, mintha egy kazánt és egy légkondicionálót üzemeltetnének. De nem a költségek megtakarítása az egyetlen ok, amiért érdemes megfontolni egy hőszivattyú beszerelését.

A hőszivattyú előnyei

Több szempontból is fantasztikus választás lehet otthona számára.

Alacsonyabb üzemeltetési költségek
A hőszivattyúk üzemeltetése olcsóbb, mint az égetésen alapuló rendszereké. Minél energiatakarékosabbak a rendszerek, annál nagyobb a hosszú távú energiamegtakarítás.

Kevesebb karbantartás
Kevesebb karbantartást igényelnek, mint a belső égésű fűtési rendszerek. Rendszeresen, évente egyszer ellenőrizni kell a rendszer bizonyos részleteit, aminek egy részét Ön is könnyen elvégezhet.

Nagyobb biztonság
Biztonságosabbak, mint az égésen alapuló fűtési rendszerek. Biztonságosan üzemeltethetők, és mivel elektromos áramra támaszkodnak, és nem kell tüzelőanyagot elégetni a hőtermeléshez, kevesebb biztonsági aggály merül fel velük szemben.

Csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást
Csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és hatékonyan alakítja át az energiát hővé. A levegő-víz hőszivattyúk például meglehetősen magas hatásfokot érnek el.

Hűtést is biztosít
A meleg időszakokban  képesek megfordítani a folyamatot, és így úgy viselkednek, mint egy légkondicionáló egység. Nyáron kényelmesen átkapcsolhatók hűtési üzemmódba.

Fűtésvezérlés

Az épületautomatizálás legfontosabb része a fűtésvezérlés. A megtermelt energia “okos” felhasználása. Cégünk ebben is segít Önnek!  Otthonát zónákra osztjuk, egyedi fűtésprogrammal látjuk el. Ezzel akár 30-40%-os megtakarítást érhet el.

Cégünk teljeskörű energetikai felújítás és új rendszerek kialakítását is vállalja!

Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk kiválasztani az Ön számára legjobb és legköltséghatékonyabb megoldást!

Okosotthon megoldások

Távoli ellenőrzés - Biztonság

safe2

Telefonjával, FIBARO okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket.

Előfordult már Önnel, hogy munkába menet azon aggódott, hogy lekapcsolta-e a lámpát vagy épp kihúzta-e a kávéfőzőt vagy a hajvasalót?

Munkahelyén értesíti okosotthon rendszere, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek a telepített kamerák online képei.

A FIBARO okos otthon rendszer távolról is ellenőrizhető mobillal, laptoppal vagy tablettel. A rendszerbe kötött elektromos eszközöket távolról irányíthatja, monitorozhatja. Szintén távolról ellenőrizheti azt is, hogy ki érkezett Önhöz, amikor nem tartózkodik otthon.

Biztonságérzetét tovább növeli a FIBARO okos otthon rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: az okos otthon rendszerbe kötött lámpák folyamatosan fel-le kapcsolásával.

Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszer fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, és üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy ha azt szeretnénk, az illetékes hatóságokat.

Több, mint redőnyvezérlés

redőny

Árnyékolásvezérlés okosan

Napjainkban a legkeresettebb árnyékoló az épülő családi házaknál a redőny és a zsaluzia, amelyek komoly szerepet játszanak a biztonság és a hőszigetelés növelésében.

Ma már elérhető redőny-, zsaluzia- és függönymozgató motor is. Mindegyik elektromos motor, amelyek egyszerűbb és kedvezőbb árfekvésű fajtája vezérlő elektronika nélkül szerelhető, a legtöbb esetben fali kapcsolóval építik ki. A rádiós vezérlővel ellátott motoroknál a szerkezet vezérlése távirányítóval lehetséges az esetek többségében.

Ne csak egy területben gondolkodjon!
A távirányítós árnyékolás megoldásokhoz a gyártók saját, néha talán nem is túl „okos” megoldást alkalmaznak. Ennek hátránya, hogy ezek a rendszerek jellemzően nem kompatibilisek más okos otthon megoldásokkal. Akik csak az árnyékolók vezérlésében gondolkoznak, azoknak praktikus lehet a rádióvezérlésű kivitelezés. Ugyanakkor, akiknek eszükbe jutott valaha is, hogy okos otthont szeretne a közeli vagy távolabbi jövőben, azok számára a kedvezőbb árfekvésű, egyszerűbb motoros vezérlés akár jobb megoldást is jelenthet a megfelelő kiegészítéssel.

Okosotthon rendszerbe illesztés

A megfelelő kiegészítés  egy központi vezérlő egység, amely lehetővé teszi a redőnyök automatizálását, valamint távoli irányítását. Ebben az esetben az okos redőnyvezérlés hasonló költségből valósítható meg, mint a távirányítós változat.
Valamint további hasznos funkciók válnak elérhetővé, mint például:
• távoli elérés lehetősége
• jelenlét szimuláció
• időzített vezérlés
• napszakokhoz igazított vezérlés
• árnyékolók állapotának visszajelzése
• tetszőleges eseménykövetés
• fogyasztásmérés.

Smart Room - Intelligens zene és mozizás

tv

Zenehallgatás a nappaliban vagy a konyhában? Vagy éppen ott, ahol Ön van? A FIBARO okos otthon rendszer ezt is megoldja.

Kedvenc zenéje követi Önt, ugyanis a FIBARO segítségével könnyűszerrel megoldható, hogy mindig csak ott szóljanak a hangszórók, amelyik helyiségben pont tartózkodik, vagy akár a lakás összes szegletében.

A családi mozizás élménye egyetlen gombnyomással elérhető egy okos otthonban. A fények elhalványulnak, a projektor, a médialejátszó és a hangrendszer bekapcsol, a vetítővászon és a redőnyök leereszkednek. Mindez távirányítók nélkül, telefonja segítségével.

Az okos otthon rendszer filmnézés közben is kényelmi funkciót nyújt. Ha valaki érkezik Önhöz, mialatt nézi a filmet, a FIBARO App-on megjelenik a csengető képe és egy gombnyomással beengedheti a vendéget. Az okos otthon rendszer mindezt úgy szolgáltatja, hogy Önnek nem kellett felállnia kedvenc foteléből és az egész procedúrát letudta pár gombnyomással telefonján.

Meleg víz, de azonnal...

bath

Ismerős az érzés, amikor kinyitja a meleg vizet és a kazántól/bojlertől távolabb eső csapoknál akár fél perc is eltelik, mire megérkezik a meleg víz? Egy keringtető szivattyú ugyan megoldja a problémát, viszont nem túl gazdaságos olyankor is működtetni, amikor épp nincs otthon senki.

A FIBARO okos otthon rendszerrel könnyűszerrel időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli-esti időszakokra, amikor gyakran használják a vizesblokkokat, és nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével, vagy épp vizet pocsékolni, amíg megérkezik a várva várt meleg víz.

Smart öntöző rendszer

garden2

A FIBARO okos otthon rendszer egy erre alkalmas időjárásjelző állomás kiegészítővel képes az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében irányítani a kerti öntözőrendszert.

Az okos otthon rendszer szabályozza növényei öntözésének folyamatát, különös tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Az okos otthon ezen funkcióját használva, könnyűszerrel elkerülhető, hogy este elinduljon a locsolás, ha például egész délelőtt esett az eső.

Továbbá kiváló társ lehet a FIBARO nyári estéken. Szeretnéd az estét a kertben élvezni, vagy kerti partit adnál? Nem kell felrúgnod a szokásos öntözési programodat, csak szimplán kapcsolj Party mode-ra és addig szünetel az öntözés, amíg a barátaidat vendégül látod.

Energia megtakarítás

ener

FIBARO okos otthon rendszer elsősorban kényelmi funkciói miatt nagyon közkedvelt. További előnye, hogy egy ilyen rendszerrel akár megtakarítani is tudunk. Erre több különböző lehetőség közül is választhatunk megoldásokat.

Elektromos eszközök monitorozása
A FIBARO Wall Plug már működés közben, a gyűrűjének színével is jelzi, hogy melyik eszközünk milyen teljesítménnyel működik. Segít abban, hogy azonosítsuk azokat az eszközeinket, amelyek a legtöbb energiát igénylik. Napszakonként és szobánként is láthatjuk a napi fogyasztást.

Automatikus kikapcsolás
A FIBARO otthon automatika rendszer azt is lehetővé teszi, hogy távozáskor automatikusan lekapcsoljon minden olyan eszközt, aminek napközben nincs szükség a működésére. Időzíthetjük azt is, hogy elektromos eszközeink az éjszaka folyamán se használjanak áramot standby módban.

Hőenergia megtakarítás redőnyökkel
A redőnyök köztudottan jól funkcionálnak a nyílászárók szigetelő képességének fokozásában. Az őszi-téli időszakban a napsütés felmelegíti otthonunkat, a napnyugtakor leengedett redőnyök pedig segítenek ezt a hőmérsékletet a lehető legtovább megtartani. Nyáron pedig a jól programozott árnyékolónkkal megelőzhetjük a túlzott felmelegedést, így a klímát is kisebb teljesítménnyel működtethetjük.

Világítás a fénymennyiséghez igazítva
A FIBARO Multifunkcionális mozgásérzékelője fénymennyiség detektálására is alkalmas. Például, ha beállítjuk, hogy a kinti fényviszonyokat mérje, akkor ha csökken a természetes fény mértéke, a FIBARO Dimmer 2 – Fényerőszabályzó modulok feljebb emelik a mesterséges fény szintjét a szobában.

 

Gyerekek biztonsága

child

A kicsik számára mindig azok a helyek a legérdekesebbek, amelyektől a legjobban tiltjuk őket. A gyógyszeres szekrények, bármilyen olyan tároló, ahol számukra veszélyes eszközöket találhatnak, vagy akár egy sima lépcsőlejárat. Ezek zárt állapotáról mindig meg kell győződnünk. A nyitásérzékelők segítségével, a vezeték nélküli FIBARO okos otthon rendszerünk azonnal figyelmeztetni fog ezeknek az ajtóknak és kapuknak a megváltozott állapotáról.

A FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelőket szekrényekre és fiókokra is felszerelhetjük. A két különálló egység amint eltávolodik egymástól, azonnal jelet küld a központnak. Hogy milyen jelzést szeretnénk figyelmeztetésként, az már a fantáziánkra van bízva. Kérhetünk értesítést telefonra, vagy használhatjuk otthonunk hangberendezését is, hogy jelezze a bajt.

Gyakran felkelnek a gyerekek éjszaka? Ha már elég nagyok hozzá, hogy ki tudják nyitni a gyerekszoba ajtaját, érdemes ellátni azt is nyitásérzékelővel. Így azonnal értesítést kaphatunk az éjszakai randalírozásról a telefonunkra. Azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor egy halvány fény kapcsolódjon a folyosón elkerülve azt, hogy a teljes sötétségben bármilyen baleset történhessen.

Okosítsa nyaralóját

nyaraló

A nyaraló szezonban kiváló lehetőség kiadni a nyaralót családoknak és barátoknak, amikor éppen nem használjuk. De mi lesz az év többi részében az ingatlannal?

Az ilyen házak általában lakatlanul állnak hosszú ideig, emiatt nagyon nehéz karbantartani és figyelni őket anélkül, hogy valakit ne kelljen megbízni rá. Ma már a megfizethető vezeték nélküli okos otthon technológiáknak köszönhetően, mint a Z-Wave-es FIBARO, a tulajdonosok már távolról is elérhetik, ellenőrizhetik a nyaralókat, sőt kezelhetik is a rendszerhez illesztett eszközöket.

Biztonság és békesség

A FIBARO központnak köszönhetően távolról vezérelhetjük az eszközöket, és ellenőrizhetjük, hogy minden ablak zárva van-e.

A FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszer nyitásérzékelői diszkréten elhelyezhetőek a különböző színű és felületű nyílászárókra. A legjobb, hogy a központ segítségével értesíteni is tud minket, ha valaki belépett az épületbe.

A FIBARO vízérzékelők és füstérzékelők pedig tovább fokozzák a biztonságot, hiszen értesítést kapunk azonnal a rendellenes működésekről. A vízérzékelőket a vizes helységekbe érdemes elhelyezni, ahol vezérelhetővé tehetjük relé modulokkal a motoros szelepeket, hogy akár több száz kilométerről is megakadályozhassunk egy esetleges vízkárt.

A fokozott biztonság érdekében, a FIBARO okos otthon rendszer mellé minden esetben ajánljuk egy  behatolás jelző rendszer kiépítését.

Túl meleg vagy túl hideg? Tartsa a hőmérsékletet az optimális értéken.

Ez egy kulcsfontosságú kérdés mindig az olyan nyaralóknál, ahol nagy a hőingadozás az évszakok között. Ha beköszönt a tél, el kell zárni a csöveket és leengedni a vizet, hogy ne fagyjanak el. Ellenőrizni kell az ablakokat, hogy ne repedjenek meg a hidegtől.

Vagy az okos termosztátokkal állandó minimum 7-10°C-os hőmérsékletet tudunk felállítani, amit akár szobánként is meghatározhatunk.

Optimalizálja energiafogyasztását

FIBARO vezeték nélküli smart home rendszerrel felszerelt ingatlanoknak – ahol irányítás alá vonták a világítást és a fűtést – megvan az az előnye is, hogy optimalizálhatjuk kiadásainkat. A Z-Wave-el irányított eszközöket, akár telefonról is ki, be tudjuk kapcsolni. Ha ennél is kevesebbet szeretnénk foglalkozni vele, a legegyszerűbb, ha egy otthon automatika rendszerben gondolkodunk, ahol az eszközök működtetése előre programozható.

Ezen kívül, az árnyékolókat is érdemes okosítani, mert így további energiát spórolhatunk azáltal, hogy a napközben az ablakokon keresztül beáramlott hőt hosszabb ideig bent tartjuk a sötétedéskor legördülő redőnyök segítségével. Egy időjárás figyelő állomással pedig a napellenzőket is behúzhatjuk, a vihar közeledtével akkor is, ha épp senki sem tartózkodik a házban.

FIBARO intelligens otthon rendszer rengeteg időt és pénzt spórol meg nekünk, arról nem is beszélve, hogy sokkal nyugodtabbak is lehetünk, hiszen azonnal értesítést kapunk, ha valami szokatlan történik az ingatlanunkban.

Top