Főoldal

Intelligens otthonok

Mi az
intelligens otthon?

Egy olyan hely, ahol a különféle háztartási gépek kommunikálnak egymással. Ennek köszönhetően: irányíthatja a világítást vagy a riasztóberendezést, beállíthatja a hőmérsékletet, multimédiás funkciókat működtethet, redőnyök, sötétítőket és még sok más.
Okos otthonát mobilalkalmazások és speciális panelek, valamint hang vagy gesztus segítségével kezelheti.
És ami a legfontosabb – a világ bármely pontjáról vezérelheti intelligens otthonát.

Az intelligens otthon nemcsak hely, hanem életmód is. Ez a megoldás kényelmet, biztonságot nyújt, időt, pénzt és energiát takarít meg a felhasználók számára. Ez egy olyan épület, amely minden lakója igényeinek megfelel.

Ma már minden okos, és sok gyártó hirdeti okos reléit, okos lámpáit, elektromos aljzatait. Ezeket lehet kapcsolni távvezérléssel, vagy mobil telefonról. De attól, hogy ezt megtehetjük és a lakásunkban ezeket az eszközöket használjuk, attól még otthonunk nem lesz okos.

Okosotthonnak azt a lakás automatizálási rendszert értjük, mely a hozzá kapcsolt eszközöket monitorozza, bizonyos események megvalósulása esetén pedig programozott automatizmusok szerint ezen eszközöket, emberi beavatkozás nélkül is képesek működtetni. Legyen ez vezetékes vagy vezeték nélküli rendszer. Amerikában és Európában vannak olyan szolgáltatók, akik több százezer ügyféllel rendelkeznek.
Amikor okosotthonban gondolkozunk, először általában a kényelmi funkciókra gondolunk és arra, hogy miért jó nekünk, ha távolról kapcsolgatjuk égőinket, vagy látjuk milyen hőmérséklet van a szobánknak. De ennél sokkal többről van szó!

Hogyan
működik a FIBARO rendszer?

A FIBARO Z-Wave protokollon valamint  Apple HomeKit platformon működő eszközöket kínál.
Ez két különálló eszközsor.

zwave_logo

A Z-Wave vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi a hálózati csatlakozást és a különféle elektromos készülékek távvezérlését. Elsősorban az intelligens épületekhez kapcsolódó rendszerekben használják. A Z-Wave hálózatban az eszközök kommunikálnak a központi egységgel és egymással is. A rendszer nem igényel beavatkozást az épület szerkezetében vagy az elektromos szerelésben. A FIBARO rendszer eszközei közötti kommunikáció a háló-hálózaton alapszik – minden elem vevő és adó is.

A Fibaro rendszerei  zárt szabványú eszközökkel, Z-wave, ZigBee dolgoznak a WiFi sávtól elkülönítve. Így internet hálózat kiesése esetén is biztosítják az eszközök zavartalan működését. Ezek a rendszerek helyben programozhatók, így internet elérés nélkül is bármikor változtathatunk a beállításokon. A rendszerünk beállításai csak abban az esetben kerülnek fel a felhőre, ha mi azt külön feltöltjük. Internet kiesés esetén csak a távfelügyelet válik elérhetetlenné, a rendszerünk továbbra is a beállítások szerint működik, azt programozhatjuk
A lakásunkba telepített eszközök esetében főszabálynak vehetjük, hogy a WiFi és Bluetooth eszközök alacsony vagy semmilyen biztonsági protokoll védelemmel sem rendelkeznek. Így internetes óvintézkedések nélkül elérhetők, beállításaik módosíthatók.
A Z-Wave és ZigBee eszközök AES 128 titkosítással működnek, ezen titkosítást alkalmazzák a mai bankkártyák esetében is. Így ha megbízunk a bankkártyánkban, akkor ezekben az eszközökben is megbízhatunk. Arra kell figyelnünk, hogy az eszközeink a szabvány által támogatott eszközök között szerepeljenek.
apple-homekit-logo-300x200

A HomeKit az Apple által kifejlesztett eszközkommunikációs szabvány. Ez a technológia lehetővé teszi a HomeKit-szel együttműködő kiegészítők egyszerű és biztonságos ellenőrzését az Apple termékek teljes portfólióján keresztül, például: Apple TV, Apple Watch, Siri, iPhone, iPad vagy iPod touch.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK

Tervezés, tanácsadás

43654

Kivitelezés

smart_home

Támogatás, szervíz

DsIX9ZEWwAQhi1V

FIBARO okosotton redszerek telepítése

DH Smart Home Épületautomatizálás

Tel.: +36305017018 , +36305017007

Email: info@dh-smarthome.hu

Cím: 9700 Szombathely, Széll Kálmán 51/C

Smart Office (bemutató terem): 9751 Vép Szent Imre utca 37.

[trx_sc_title title_style=”default” title_tag=”h5″ link_style=”default” scheme=”dark” title=”Segíthetünk? Kérjen visszahívást!” description=”Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!”]